Eigenzinnige selectie van wijnen en aperitieven

Blog

VIERT VADER

03-06-2022
VIERT VADER

Begin juni is het de beurt aan alle vaders om in de bloemetjes te worden gezet. Bloemetjes….misschien hebben wij wel iets beters in huis dan een mooi boeketje bloemen of het zoveelste paar sokken! Voor deze gelegenheid zetten wij graag enkele wijnen in de kijker, wijnen die elke papa maar al te graag in zijn cadeau ziet verschijnen. Dus jullie hoeven niet langer na te denken over het perfecte geschenk wij hebben het gewoon klaar liggen voor jullie.De eerste tip is er eentje uit onze favoriete regio. Uit Bordeaux stellen we graag de Château Lauduc “Prestige” 2018 aan jullie voor. Een traditionele vinificatie met rijping op nieuwe eikenhouten vaten zorgt voor een zeer diepe kleur met mooie schittering. Complexe neus die zwart fruit, rokerige tonen en bourbon vanille combineren. Volle en vlezige wijn met perfect geintegreerde tannines. Veel volume en lengte, versterkt door een royale romigheid en krachtige aroma’s van zwart fruit en zoete kruiden. Een geweldige wijn!Voor de tweede tip reizen we naar Spanje. Uit de vermaarde regio Rioja kunnen we jullie een nieuwe vondst voorstellen. De vina Ijalba “Crianza” 2019 is een wijn gemaakt uit 90% Tempranillo en 10% Graciano en kreeg een opvoeding van 12 maanden op Amerikaanse eik. Vina Ijalba is het levenswerk van Dionisio Ruiz Ijalba. De dag van vandaag is Vina Ijalba in handen van de derde generatie. Nog steeds is het een echt familiebedrijf die wijnen produceert volgens de biologische methode met enorm veel respect voor de natuur. Zij waren trouwens het allereerste biologische wijndomein van de streek. De wijn heeft mooie impressies van rood fruit, kersen en aardbeien, lichte accenten van zoethout en stevige structuur. Een moderne wijn met een verrassende en levendige afdronk. De 3de wijn die we graag aan jullie voorstellen komt uit Saint-Emilion, Château Riou de Thaillas, St – Emilion Grand cru 2015. Deze Grand Cru is gemaakt van 100% Merlot en is afkomstig van een microdomein van net geen 3 ha. grenzend aan Pomerol waar eigenaar Jean Dubech het beste van zichzelf wil geven. Gezegend met een schitterende ligging en dito terroir , met als buren namen als Figéac en Cheval Blanc, kan deze wijn toch wat adelbrieven voorleggen. De wijn heeft een krachtig boeket van zwart fruit aangevuld met een subtiele toets van vanille en verse toast. In de mond is hij zeer geconcentreerd met een fijne tanninestructuur en een verfijnde lange afdronk. Een echte klasse wijn!

UITNODIGING LENTEWIJNFESTIVAL 18, 19 en 20 maart 2022

10-03-2022
UITNODIGING LENTEWIJNFESTIVAL

De ideale kans om de lente te verwelkomen en alvast een voorraad in te slaan voor al die verloren feestjes die moeten worden ingehaald. U wordt vriendelijk uitgenodigd op onze lentedegustatie. Reserveer nu reeds uw tafel per mail : info@vionwijnen.be of telefonisch 057.20.01.67

ONZE HARTEDIEF UIT DE MEDOC

04-02-2022
ONZE HARTEDIEF UIT DE MEDOC

Deze week stellen we graag één van onze klassiekers aan u voor. Château Fontesteau is al jaren één van de pijlers in ons assortiment. Jaar na jaar brengen Dominique Fouin en zijn team wijnen op de markt die ons nooit teleurstellen. Gelegen in het dorpje Saint – Saveur nabij Pauillac ligt het domein verscholen in de natuur. Mooie eikenbossen van meer dan honderd jaar oud en een pittoresk meertje maken het plaatje helemaal af. Maar Fontesteau is meer dan een idyllisch wijndomein, het is een wijndomein waar ze dag in dag uit werken om fantastische wijnen te maken. Het woord biodiversiteit dragen ze hier hoog in het vaandel en dit al geruime tijd nog voor het een hype werd onder wijnliefhebbers. Dit bewijst alvast de aanwezigheid van een kudde van 40 schapen die vredig tussen de wijngaarden grazen. Sinds 1932 mogen ze zich Cru Bourgeois noemen en sinds 2020 zelfs Cru Bourgeois Supérieur!! CHATEAU FONTESTEAU, HAUT MEDOC 2016 heeft een expressieve neus van rijpe rode vruchten, mooi gestructureerd en mondvullend en evenwichtig. Dit is klasserijke wijn die zich thuisvoelt bij een lekker stukje varkenscarré, rosbief of ander gebraad of bij een kaasschotel.

WINTERSE STOOFPOTJES

14-01-2022
WINTERSE STOOFPOTJES

Koude winteravonden, warme stoofpotjes!! Wat is er lekkerder op een koude winteravond dan een dampend bord met een lekker stoofpotje? Nu er “bijna” geen sneeuw meer te zien is zijn deze gerechten nog de enige zekerheid op koude winterdagen. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en laten de keuken baden in overweldigende, zwoele geuren van groenten, jus en vlees. Een stoofpot is een combinatie van vaste ingrediënten ( zoals groenten, vis of vlees) die in een fond of saus gegaard worden. Meestal op lage temperatuur zodat alle ingrediënten een optimale smaak kunnen afgeven. De Vlaamse klassieker bij uitstek is uiteraard het Stoofvlees ( bereid met een trappist uiteraard) met verse frietjes, maar er zijn natuurlijk wel meer opties te vinden. Wat te denken van een Coq au Vin, een lekker kruidige Goulash of waarom niet eens een vegetarische Shakshouka ( een pittige schotel van tomaat, puntpaprika met gepocheerd ei).Uiteraard hoort bij deze gerechten een wijntje, niet zomaar een wijn natuurlijk. Ook hier mag er best wat pit en body inzitten om aan al die geweldige smaken te kunnen weerstaan hebben we iets nodig met wat persoonlijkheid. We stellen jullie daarom graag enkele wijnen voor die volgens ons perfect kunnen passen bij dit soort van gerechten. Allereerst nemen we jullie mee naar Jumilla een warm en wat hoger gelegen gebied in de provincie Murcia waar de monastrelldruif koning is. De Taus “Seleccion” 2020 is een wijn gemaakt van deze druif aangevuld met Syrah en Cabernet Sauvignon en heeft een mooie combinatie van fruitgedreven aroma’s van zwart fruit en kruidige toetsen. Een evenwichtige finale met een mooie afdronk maken deze wijn een ideale begeleider van een pittige stoofpot.Ook in Montagne – Saint – Emilion zijn er zeker wijnen te vinden die mooi combineren met de wat klassiekere stoofpotjes. We denken spontaan aan Château La Couronne Réserve 2016 van Thomas Thiou en gemaakt van 100% Merlot. Dit Zuidelijk gericht wijngoed van 11ha is een juweeltje en benut ten volle het potentieel van zijn ligging. Verrassend en zeer intens gekleurd, toetsen van pruimen en confituur van kersen. Zijn lichte kruidigheid en smaakvolle afdronk maken hem een ideale begeleider van menig klassieker.Maar de klassieker onder de begeleiders van suddergerechten is natuurlijk de Rhône en ook daar hebben we voor jullie een wijn die we graag nog eens onder de aandacht brengen namelijk de Vacqueyras 2019 van Domaine du Grand Montmirail. De Familie Chéron heeft zijn wortels in de Bourgogne. In de loop der jaren spreidde de familie haar vleugels uit en vonden ze ook in de Côtes du Rhône nieuwe wijngaarden. Hun visie op terroirwijnen getuigt van absoluut vakmanschap, gekenmerkt door precisie, lage rendementen en interessante hellingen. Vandaag waakt Yves Cheron erover dat de familiewaarden op de verschillende domeinen worden gerespecteerd. Deze Vacqueyras is gemaakt van de druiven Grenache en Syrah, donkerrood van kleur met een complexe neus van bramen, rood fruit en wat viooltjes, deze worden aangevuld met kruidige toetsen van peper. Vlezig en vol in de mond met een mooie complexiteit en een mooie balans. De nog wat gespannen afdronk maakt hem perfect bij een winterse stoofpot. Smakelijk!!

VOOR EEN BRUISEND JAAR 2022 TE BEGINNEN: CHAMPAGNE BOUCHE

28-12-2021
VOOR EEN BRUISEND JAAR 2022 TE BEGINNEN: CHAMPAGNE BOUCHE

Het huis Bouché Père & Fils is reeds aan zijn 4de generatie toe. De huidige eigenaar heeft dus zeker en vast champagne in zijn bloed. Het verhaal van de familie begint in 1920, Abel Bouché bezat toen 1ha wijngaard waarvan hij de druiven verkocht. Door toedoen van zijn zoon Pierre begon Abel zelf champagne te maken. Het was de 3de generatie nl José en Astrid Bouché die voor de uitbouw en de erkenning van het huis zorgde. Vandaag de dag zwaait Nicolas de plak over de het familiebedrijf. De wijngaarden strekken zich uit over 9 dorpen in Champagne, de verschillen in klimaat en terroir geven de champagnes een brede waaier aan aroma’s en eigenschappen. Elke stap van het wijnproces staat onder nauwkeurig toezicht van de familie en gebeurt dan ook in de eigen kelder ( uitgegraven in 1897). De wijnen krijgen ook een rijping van 4 tot 10 jaar een geduldig proces met als enig doel het op de markt brengen van een elegante en verfijnde Champagne.Zoals de Cuvée Réservée, gemaakt van Chardonnay (35%), Pinot Noir (35%) en Pinot Meunier (30%), de wijn kreeg een flesrijping van 4 jaar in de kelders van de familie. Wat resulteert in een mooie evenwichtige Champagne met een mooie goudgele kleur en een fijne parelvorming. In de neus vinden we mooie aroma’s van rijpe appel en brioche terug, de mond is fris in de aanzet met citrustoets aan de start die overgaan in een mooie lange en evenwichtige finale. Dit is de ideale starter van elke feestmaaltijd.De Blanc de Blancs daarentegen is wijn enkel gemaakt van de Chardonnaydruif, deze druiven zijn afkomstig van de mooiste en beste percelen van het huis. Een strogele kleur met fijne parelstroom openen de festiviteiten voor onze zintuigen. De neus start met frisse aroma’s van citrusvruchten maar evolueert nadien naar iets rijpere toetsen met zelfs een vleugje honing. Een mooie verfijnd mondgevoel met een mooi zuurtje in afdronk maken dit geheel tot een elegante champagne. Ideaal als aperitief maar kan zeker ook bij de maaltijd worden gedronken.

BUBBELS MET KARAKTER

02-12-2021
BUBBELS MET KARAKTER

Al 130 jaar maken ze bij Louis Bouillot schuimwijn. De ligging in het hartje van de Bourgogne en de grenzeloze fascinatie van stichter Louis Bouillot zorgt ervoor dat het huis tot op de dag van vandaag vermaard is voor zijn schuimwijnen en crémants. Ze maken wijnen met de grootste zorg, respect voor het terroir en de druiven. Dit is zo een huis waar de tijd niet is blijven stilstaan, door steeds te investeren in de nieuwste technieken zorgen ze bij Bouillot voor dat er steeds nieuwe pareltjes ontspruiten.De Perle Noire brut van Louis Bouillot is zo een sprankelende en uitnodigende wijn met aroma’s van wijnperzik en lichte toetsen van rood fruit zoals aalbes en kers. Aangenaam zacht in de mond met een explosie van bubbels die de smaken nog een beetje versterken. Uiteraard een zeer goede keuze bij het aperitief maar probeer deze wijn zeker ook eens bij de maaltijd zoals een waterzooi van vis, ook bij desserts (niet te zoet) is dit een mooie begeleider.Ook het zusje, de Perle Noire Brut Rose, is een wijn die zich uitstekend thuis voelt op een feesttafel. Samen met wat hapjes, een lekkere tapasschotel het kan allemaal. Ook bij sushi of wat dim sum kan deze absoluut zijn mannetje staan. Een mooie expressie van rode vruchten komt je tegemoet in de neus. In de mond is hij fris in de aanzet met een subtiele mousse, zacht en mondvullend in de afdronk.

VINOSIA : Het zuiden van Italie op zijn best.

12-11-2021
VINOSIA : Het zuiden van Italie op zijn best.

Het wijndomein Vinosia is nog een relatief jong domein, pas opgericht in 2004 door Luciano Ercolino. Luciano maakte voordien naam als wijnmaker bij het vermaarde wijnhuis Freudi di San Gregorio, een naam als een klok in het Italiaanse wijnlandschap. Irpinia (Land van de wolf) is misschien niet de bekendste naam in de Italiaanse wijnwereld maar door zijn uitzondelijk klimaat zeer geschikt voor wijnbouw. Hoewel het gelegen is in de provincie Campania, met als hoofdstad Napels, is het klimaat hier vrij gematigd met koude winters en relatief koele zomers. Dit hebben ze te danken aan de nabijheid van de bergen. Het is in deze bergketen dat de prachtige kelders van Vinosia zijn uitgehouwen. De wijnen hebben een enorme présence en zijn geroemd onder kenners, stuk voor stuk voorbeelden voor hun appelatie.De SINTONIA, gemaakt van twee authentieke druivensoorten uit Campania namelijk de Greco en Fiano, een wijn met strogele kleur en lichte groene tinten. Mooie aroma’s van ananas, exotisch fruit aangevuld met de zomerse toets van perzik. De mond kenmerkt zich door minerale toetsen en een lange volle finale. Een mooie begeleider voor schaal- en schelpdieren tijdens de feestdagen of ook aan te raden bij een stukje schapenkaas of ook als aperitief.De ORUS Primitivo di Manduria is een rode wijn gemaakt van de Primitivo druif, deze druif nauw verwant aan de Zinfandel uit Californië, brengt stevige rode wijnen voort. Intens gekleurde rode wijn met aroma’s van rijp zwart fruit en zoethout. Ook in de mond is de wijn een echte krachtpatser maar wel eentje in een fluwelen omhulsel, hoewel hij krachtig en rijk is heeft de wijn toch ook wel veel elegantie en reflecteert hij de gelaagdheid van zijn terroir. Deze wijn is ideaal te combineren met een stukje wild of rood vlees of bij gerijpte kazen.

COTES DU RHONE : DOMAINE BRUSSET

29-10-2021
COTES DU RHONE : DOMAINE BRUSSET

In het hart van de Zuidelijke Rhône in het wijndorp Cairanne is de familie Brusset al aan haar derde generatie toe. Na grootvader Andre is het nu aan Daniel en zijn zoon Laurent om het beste van zichzelf te geven. Ze beschikken over een 70tal hectaren verspreid over verschillende dorpen / appellaties. Het zijn stuk voor stuk prachtige terroirs die bij de besten van de streek behoren. 90% van hun productie is rood maar toch maken ze ook enkele mooie witte wijnen. De Cairanne “Les Travers” 2020 in wit is gemaakt van 4 verschillende druiven ( Grenache Blanc, Viognier, Clairette en Roussanne ) deze assemblage levert een levendige wijn op met mooie aroma’s van bloemen en exotisch fruit. Daarna komt er wat abrikoos piepen en op het einde een toetsje vanille. Een volle aanzet in de mond en een mooie body kunnen niet verstoppen dat deze wijn toch wat houtrijping heeft gekregen. Het blijft evenwel een mooie strakke witte wijn die zeer mooi kan combineren met zeevruchten ( coquilles bv) met een licht pittig sausje.Uit hun assortiment rode wijnen is het moeilijk kiezen, maar onze keuze is gevallen op de Rasteau “La bastide” 2020. Deze Rasteau is gemaakt van Grenache en Mourvèdre. Sinds enkele jaren maakt het huis Brusset wijnen die wat strakker en verfijnder zijn en deze wijn volgt die lijn helemaal. Mooie neus van rijp klein zwart fruit met een kruidige aroma’s van vooral zoethout. In de mond een zachte maar krachtige aanzet die veel finesse met zich mee draagt. Krachtige maar rijpe tannines maken deze wijn tot een mooie begeleider van een gebraden lamsbout of een stukje verfijnd wild.

NIEUWKOMERS : DOMAINE PREIGNES LE VIEUX "VIOGNIER" en "PREIXANUM"

22-10-2021
NIEUWKOMERS : DOMAINE PREIGNES LE VIEUX "VIOGNIER" en "PREIXANUM"

Sinds kort is de familie van Domaine Preignes le Vieux terug wat groter geworden. Na ons bezoek in september, waar we alweer verbluft waren over de gedrevenheid van dit wijnkoppel. We hebben besloten om 2 nieuwe telgen op te nemen in ons gamma.Bij de witte wijnen viel ons oog op de Preignes le Vieux “ Viognier” een druif die ook het mooie weer maakt in de mythische streek van Condrieu. Bij Preignes levert dit een mooi zwoele wijn op met parfums van exotische vruchten en een toets van citrusfruit en gedroogde abrikoos. In de mond is de wijn vol en zacht met een mooie structuur. Met zijn uitbundig parfum past deze wijn goed bij een kruidige Aziatische keuken zoals Indische curry of een Thaise wokschotel. Kan ook als aperitief.Bij de rode wijnen viel vooral de Preixanum in de smaak. De naam Preixanum is afkomstig van een Romeinse nederzetting die in de 1ste eeuw van onze jaartelling te vinden was in de nabijheid van het wijndomein. De wijn is een assemblage van Syrah (80%) en Grenache Noir (20%). Hij heeft een Zuiderse neus van rijpe rode vruchten aangevuld met een puntje kruidigheid. In de mond is hij één en al verleiding met een zachte textuur en zijdezachte tannines, maar toch met een pittige finale . Heerlijk bij een terrine van wild of een lekker stukje rood vlees.

HERFSTDEGUSTATIE - KOM PROEVEN EN GENIET VAN ...

28-09-2021
HERFSTDEGUSTATIE - KOM PROEVEN EN GENIET VAN ...

Graag verwelkomen wij u om kennis te maken met onze nieuwe ontdekkingen en onze vaste waarden in nieuwe jaargangen. Reeds 40 jaar gaan wij voor u op zoek naar wijnen met net dat ietsje meer, naar gedreven wijnboeren die met hart en ziel hun land bewerken. Vooral Frankrijk heeft ons hart gestolen maar we zijn niet blind voor parels uit andere landen binnen Europa.

Tijdens de degustatie zal er terug een fotoboek aanwezig zijn waarin alle wijnen worden voorgesteld. zo kan u zelf bepalen welke wijnen u wil proeven. Natuurlijk kan u ook op ons rekenen om u met raad en daad bij te staan.

Wij houden het nog even veilig en daaromis ook tijdens deze degustatie reservatie verplicht. U kan u tafel reserveren per mail info@vionwijnen.be of telefonisch 057.20.01.67

VRIJDAG 15 OKTOBER OM 18 UUR EN 20 UUR

ZATERDAG 16 OKTOBER OM 14 UUR, 16 UUR, 18 UUR en 20 UUR

ZONDAG 17 OKTOBER OM 11 UUR, 14 UUR, 16 UUR, 18 UUR

MOSSELEN EN WIJN

13-08-2021
MOSSELEN EN WIJN

Wat past er beter bij een mooie zomeravond dan een klassieker uit de Belgische keuken ? Wie kan er nu niet oprecht genieten van een lekkere pot Zeeuwse mosselen met een vers gesneden frietje ? Hoewel mosselen tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar zijn (behalve in de lente wanneer ze zich voortplanten) zijn ze op hun best in de maanden die eindigen op "er". Dat wil dus zeggen dat hun beste periode er bijna aankomt.

En wat past er beter bij een lekkere portie Zeeuws goud dan een lekker glaasje wijn ? Nu, de meest eenvoudige bereidingswijze "natuur" of "witte wijn" behoeft helemaal géén complexe wijn als begeleider. Frisse witte wijnen met zilte toetsen passen hier perfect. Wij denken hierbij aan de Muscadet Sèvre et Maine sur lie van de familie Gratas (6,96 €), een biodynamisch gehouden wijngaard die voortreffelijke wijnen voortbrengt met een droge en zeer rechtlijnige afdronk of de Charme de Loire (7,54 €) gemaakt van de Sauvignon druif, een strakke sauvignon met citrustoetsen en een aangename levendige finale. Verder kunnen we uit de Loire regio zeker nog de Sancerre van Domaine Daulny (14,37 €) aanraden. Een pure en strakke wijn met levendige citrusaroma's die al vele jaren tot de top behoort binnen zijn appellatie. Verder mogen we uiteraard de Riesling van Trimbach (13,26 €) uit de Elzas niet vergeten. Deze familie maakt al generaties lang schitterende wijnen van de Riesling druif. Deze loepzuivere wijn is knisperend fris en levendig. Ideaal dus als begeider van de zilte mosselen.

Bij meer exotische bereidingen met mosselen bvb met kokos of curry, mag ook de wijn natuurlijk iets uitbundiger zijn. Onze gedachten gaan dan spontaan naar de Lison van Azienda Dissegna (7,96 €) die met zijn uitbundige aroma's van bloesem en citrus hier mooi mee kan combineren. Ook de Gewurztraminer van Trimbach (15,68 €) met zijn licht kruidig boeket en lange afdronk een niet te versmaden partner voor dit oosters getint gerecht.

Smakelijk

HARTELIJK DANK

10-06-2021
HARTELIJK DANK

Wij willen jullie bedanken voor jullie talrijke aanwezigheid op onze degustatie van afgelopen wekend. Dankzij jullie kunnen we tevreden terugblikken op een fantastische 3-daagse. Wij hopen dat jullie er minstens evenveel van genoten hebben als ons. Indien dit het geval was mogen jullie alvast het 3de weekend van oktober vrijhouden, want dan is er weer onze traditionele herfstdegustatie. Vineuse groeten Het Team Vion

ZOMERHAPPENING : UITNODIGING DEGUSTATIE

14-05-2021
ZOMERHAPPENING : UITNODIGING DEGUSTATIE

Wij maken onze overdekte zomerterrras klaar om jullie te ontvangen op 4,5 en 6 juni om heerlijke zomerwijnen te laten proeven. Reserveer uw tafel per mail : info@vionwijnen.be of telefonisch 057.20.01.67

ASPERGES EN WIJN

16-04-2021
ASPERGES EN WIJN

Het is weer die tijd van het jaar, de maand april heeft zijn intrede gedaan en we kunnen ons weer verheugen op het witte goud.Het seizoen voor deze lekkernij is best kort en duurt een tweetal maanden. Het moment bij uitstek dus om deze bijzondere groente even onder de loep te nemen.Asperges en wijn: onlosmakend met elkaar verbonden. Schenk een goed passend glas wijn bij je aspergerecht en de smaak van dit heerlijke witte goud komt nog beter tot zijn recht.Welke wijn je bij asperges wilt drinken, hangt af van verschillende factoren. Op de eerste plaats moet rekening gehouden worden met het soort asperge, wit of groen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat een witte wijn die droog en zacht van smaak is het meest geschikt is als aspergewijn. Bij groene asperges kan een zachte rode wijn met weinig tannines ook.

We kunnen natuurlijk wel even wat “basisregels”meegeven:

· Kies geenzware rode wijn met veel tannines. Doordat een zwavelverbinding in aspergesniet goed combineert met de tannines in stevige rode wijnen zijn deze wijnenniet echt geschikt als aspergewijn.

· Geenhoutlagering. Wijn die op hout gelagerd is, is minder geschikt als aspergewijn,want een wijn met een te dominante houtopvoeding komt in conflict met hetoxaalzuur uit de asperges en dan delft de wijn altijd het onderspit.

· De wijn magniet te licht zijn, want dan verdwijnt de wijn naast de smaak van de aspergesnaar de achtergrond.

Uiteraard zijn dit “basisprincipes”waar jullie mee aan de slag kunnen maar denk gerust even buiten de lijntjes erzijn echt fantastische dingen te ontdekken.. De klassieker onder de klassiekers isnatuurlijk à la Flamande. Debereiding met perfect gegaarde asperges die vergezeld worden van een lekkersausje op basis van hoeveboter en een hardgekookt eitje heeft met de Pinot Blanc Trimbach het is een evergreen geworden, klassiek maar oh wat is ditlekker. Maar hier kan je ook eens verrassend uit de hoek komen met een lekkere Muskat Ottonel van Zantho uit Oostenrijk.

Ook een leuke combinatie is een Lekkeresalade afgewerkt met scampi en lauwe asperges met een Verdejo van Oro deCastilla uit Rueda of Las Cuadras Viognier Muskat. Het florale en uitbundige van deze wijnen passen lekker bijeen frivole salade en de kruidige smaak van de gebakken scampi.

Echt out of de box is een Aziatischgeïnspireerde viscurry met knapperige asperges. Dit gerecht kan jeperfect combineren met de Traminer van Umathum. Een zachte viscurry met kokosmelk en curryafgewerkt met rauwe kortgebakken asperges. Het aromatische van de Traminer pastsuper goed met de Aziatische invloeden van dit gerecht, zonder dat de wijn de asperges verdringt. De combinatie is misschien niet alledaagsmaar echt fantastisch om een keertje te proberen.

Recept: Thaise vis currymet kokosmelk en knapperige asperges

Hoeveelheid: 2 personen – kan voor 3 personen,maar voeg dan meer rijst toe
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

300 gr vis mix (bv zalm, roodbaars en kabeljauw)
120 gr rijst
200 gr peultjes
300 gr witte asperges

1 el gele curry pasta
2 wortels
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 limoen
½ rode peper naar smaak
5 gr koriander
olie om in te bakken

Bereiding:

· Kook de rijstvolgens de aanwijzingen van de verpakking.

· Schil dewortel en halveer deze. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de peultjes inreepjes. Snijd de rode peper in ringen. Hak de koriander fijn en snijd delimoen in partjes.

· Schil de aspergesen breek het houterig deel onderaan af ( niet snijden!!) snij de asperges inlamellen ( in schuine repen)

· Verhit eenbeetje olie in de pan en roerbak de wortel ongeveer 3 minuten. Roerbakvervolgens ook de peultjes mee voor een minuut en voeg dan de gele curry pastatoe. Bak nog 1 minuut mee en voeg vervolgens de kokosmelk en vissaus toe.

· Voeg destukjes vis toe en laat op middelhoog vuur, net tegen het kookpunt, ongeveer 5minuten mee sudderen tot de vis gaar is.

· Bak deasperges heel kort goud bruin in een lekkere olijfolie (Esporao extra vierge)kruid deze af met zout en peper.

· Serveer decurry met rijst, rode peper ringen, koriander en partjes limoen en werk af metde gebakken asperges.

DEGUSTATIE BUBBEL DE LUXE VRIJDAG 16, ZATERDAG 17, ZONDAG 18 OKTOBER 2020

05-10-2020
DEGUSTATIE BUBBEL DE LUXE VRIJDAG 16, ZATERDAG 17, ZONDAG 18 OKTOBER 2020

Ook tijdens het nieuwe normaal, nodigen wij u graag uit op onze najaarsdegustatie. We ontvangen u in een gemoedelijke sfeer, in uw "eigen bubbel" aan uw gereserveerde tafel. Nieuwe wijnparels uit Italie, Spanje, Oostenrijk en Frankrijk verrijken ons uitgebreid assortiment in diverse smaakprofielen. Reservatie is uiteraart verplicht. U kunt uw tafel bevestigen per mail : info@vionwijnen.be of telefonisch 057.20 01 67